Navalla de Pescador típica catalana

REF: bpn000
Mallorquina en acabat de boix.
Acer inoxidable o Acer al carbó.
Tipus d'acer
Personalització
39.50
IVA inclòs
+ opcions
2
Descripció
La navalla de Pescador (Mallorquina) és la típica navalla catalana d'alta mar. Té una fulla sense punta que segons els pescadors, és una de les millors formes per treballar a la mar. Està composta per una fulla de 9cm de llargada que pot ser en Acer al Carbó o en Acer Inoxidable (mireu "manteniment").
Es tracta d'una navalla de fricció, vol dir que no té cap mecanisme d'obertura/tancament i s'aguanta per la força que fa la fulla contra el mànec. Això sembla més senzill però és molt difícil de fer, ja que si el forat varia una dècima del lloc correcte, la navalla no funciona. A més això fa que la navalla no pesi res i sigui molt lleugera.
El mànec està fet amb dues peces de fusta que fan que tingui gruix i sigui de bon agafar. 
La fusta del mànec és de Boix (color groc, fusta molt dura i sense porus que aguanta molt la humitat i es manté igual). 
La llargada de la navalla plegada és de 11,5cm.
Si voleu la navalla de Pescador pintada i/o pirogravada igual que algun disseny de la navalla Pallaresa, poseu-vos en contacte amb nosaltres i un farem un pressupost a mida. Termini d'entrega una setmana.
Fabrica eines de tall des de 1917. Actualment compta amb una àmplia gama de navalles, ganivets de cuina, de muntanya, de caça, eines de forja... També fa peces úniques a mida. Al fer bona part de la producció de forma artesana, els útils que fa són coneguts pel seu tall i la seva durada.
MANTENIMENT: Tenim dos grans tipus d'acer:
- ACER AL CARBÓ: és l'Acer pròpiament dit que existeix des de fa segles.
Es rovella, però talla més, aguanta més el tall, és més dur i menys fràgil el ganivet, i sobretot s'esmola molt fàcilment amb una pedra. Per evitar el rovell podem fer:
       - netejar el ganivet sempre amb un drap de cuina o un drap de paper, no amb aigua
       - si el rentem amb aigua eixugar-lo de seguida i posar-hi una capa d'oli, que pot ser de qualsevol tipus.
- ACER INOXDABLE: l'Acer Inoxidable és un invent de principis del segle XX, per tant és un material nou. Ara actualment ja es fan Acers Inoxidables molt bons que quasi es poden comparar amb l'Acer al Carbó.
L'Acer Inoxidable no es rovella però s'ha d'esmolar més sovint.
Els nostres productes són fets a mà, per això ens podem adaptar a totes les teves necessitats i fer-te altres dissenys. Posat en contacte amb nosaltres i demana'ns el que vulguis.
Atendrem la teva petició en breu