Saler de pastor gran

REF: btut10
Saler típic de pastor gran, tradicional del Pallars Sobirà, Catalunya.
Acabat
90,00
IVA inclòs
+ opcions
Peça Única
1
Descripció
Saler típic del Pallars Sobirà, fet amb un tros de tronc (Pi roig), es talla la part que serà la tapa i es buida la part restant a mà sense l’ajuda de les màquines modernes, encara que es tracti de les varietats de fusta més dures. Poden ser de noguer, de freixe, de vern i fins i tot d’eben: es decoren amb ornaments de grandalles i llaços, amb una harmonia encantadora, perfecta.
Els salers de pastor estan fets per donar sal als animals i per guardar sal per a les llargues travesses humanes per les muntanyes boiroses, salers de cuir i d’escorça entrellaçada, de carabassa, de pell de bedoll, de suro, de banya d’isard i de palla, en forma de barca, de cap d’animal i de tronc excavat, però sobretot aquells salers de fusta del Pallars Sobirà que dibuixava Violant i Simorra i que s’assemblen tant als salers andorrans de tota la vida.
Les mides aproximades són: Alçat saler amb ansa: 24cm, alçat saler: 12cm. Llargada saler: 31/32cm. Amplada saler: 10cm.
No n'hi ha dos d'iguals! Ni de mides, sanefes, formes... Tots són peces úniques.

En cru (sense envernissar) o tenyit i/o envernissat (diferents acabats de color).
El Saler es pot personalitzar amb qualsevol nom de casa, logo... i es pot fer amb qualsevol mida, forma... (mínim un mes aprox. d'entrega i consultar preu.)

PRODUCTE EN PERILL D'EXTINCIÓ! Podeu comprar fins a exhaurir existències.
Si algú coneix algun artesà que pugui fer aquest producte, i no estigui jubilat, que es posi en contacte amb nosaltres, gràcies.
Segueix la tècnica tradicional de la fabricació dels "Salers de pastor": de la part de dalt d’un tronc, talla la part que serà la tapa, i buida la part restant a mà, sense l’ajuda de les màquines modernes.
Treballant al seu taller del Pallars Sobirà, l'artesà recupera els "Salers de pastor" tradicionals del Pirineu català, uns salers que formen part de la nostra història antiga i que ara, els podem tornar a gaudir.

Vigileu que no es mulli amb aigua, sobretot si la fusta del saler no té els porus tancats, en cas que es mulli, deixeu-lo assecar bé! Vigileu també que no es taqui amb oli, tomaquet, salses...
Per això recomanem agafar-los envernissats (porus tancats). Els recipients interiors no es tenyeixen ni s'envernissen mai.

No deixeu el saler en un lloc on piqui la llum del sol ni sobre punts de calor directa (radiadors), ja que la fusta es ressecarà i es pot deformar o esquerdar.
Els nostres productes són fets a mà, per això ens podem adaptar a totes les teves necessitats i fer-te altres dissenys. Posa't en contacte amb nosaltres i demana'ns el que vulguis.
Atendrem la teva petició en breu